Course sequences
Honours Bachelor of Science in Food Sciences
Honours Bachelor of Food and Nutrition Sciences (BFNSc)
Total (120 units) | Fall | Winter |
---|---|---|
1st year (30 units) |
|
|
2nd year (30 units) |
|
|
3rd year (30 units) |
|
|
4th year (30 units) |
|
|
Notes
1 You can take up to 48 units at the 1000 level.
2 To find an elective, see the course timetable.
3Please consult the program calendarfor the list for optional Nutrition (NUT) courses
4NUT2333 and BCH2333 cannot be combined for credits.
5Please enroll for clinical placement within prescribed deadlines.
6 Registration requirements for clinical placements. For more information on the additional program requirements, contact a Faculty of Health Sciences clinical placement risk management adviser (scroll down the page).
7The placement course, NUT 4243, may extend until the month of August
- All NUT courses require a passing mark of C+.
- If you want to complete your program requirements in four years, it’s important to follow this course sequence. If you fail, withdraw from or change a course in this sequence, it could lead to a delay in completing your program requirements.
Honours Bachelor of Food and Nutrition Sciences (BFNSc)
Total (120 units) | Fall | Winter |
---|---|---|
1st year (30 units) |
|
|
2nd year (30 units) |
|
|
3rd year (30 units) |
|
|
4th year (30 units) |
|
|
Optional courses
- NUT 2125 Management of Food Service and Enterprises II
- NUT 3506 Alimentation des collectivités
- NUT 3705 Introduction à la génomique nutritionnelle
- NUT 4130 Nutrition, Behaviour and Mental Health
- NUT 4132 Diet, Microbiota and Intestinal Health
- NUT 4242 Food and Nutrition Research
- NUT 4243 Food Industry Placement
- NUT 4244 Food Product Development
Notes
1 You can take up to 48 units at the 1000 level.
2 To find an elective, see the course timetable.
3Please consult the program calendarfor the list for optional Nutrition (NUT) courses
4NUT2333 and BCH2333 cannot be combined for credits.
5Please enroll for clinical placement within prescribed deadlines.
6 Registration requirements for clinical placements. For more information on the additional program requirements, contact a Faculty of Health Sciences clinical placement risk management adviser (scroll down the page).
7The placement course, NUT 4243, may extend until the month of August
- All NUT courses require a passing mark of C+.
If you want to complete your program requirements in four years, it’s important to follow this course sequence. If you fail, withdraw from or change a course in this sequence, it could lead to a delay in completing your program requirements.
Honours Bachelor of Food and Nutrition Sciences - Dietetics (BFNSc) (program offered in French)
Total (120) | Automne | Hiver |
---|---|---|
1re année (30 crédits) |
|
|
2e année (30 crédits) |
|
|
3e année (33 crédits) |
|
* Été
|
4e année (27 crédits) |
|
|
Notes
1 Vous devez vous limiter à un maximum de 48 crédits de niveau 1000.
2 Pour trouver un cours au choix, consultez l’horaire des cours.
3Consulter la liste des cours optionnels en nutrition (NUT), voir l’annuaire .
4NUT 2733 et BCH2733 ne peuvent être combinés pour l’obtention de crédits.
5Veuillez-vous inscrire au stage clinique dans les délais prescrits.
6 Pour en savoir plus sur les exigences supplémentaires de votre programme, communiquez avec une conseillère ou un conseiller en gestion des risques pour stages cliniques de la Faculté des sciences de la santé (faites défiler la page vers le bas).
7Les stages, soit NUT 4531, NUT 4535 et NUT 4633, peuvent se prolonger jusqu’au mois d’août.
- La note de passage pour tous les cours de NUT est de C+.
- Pour satisfaire aux exigences de votre programme d’études en quatre ans, il est important de respecter cette séquence de cours. Tout échec, abandon ou modification d’un cours faisant partie de cette séquence pourrait occasionner un retard dans votre cheminement scolaire.
Total (120 cr) | Automne | Hiver |
---|---|---|
1re année 30 crédits |
|
|
2e année 30 crédits |
|
|
3e année 33 crédits |
|
* Été
|
4e année 27 crédits |
|
|
Cours optionnels
- NUT 2731 Glucides alimentaires
- NUT 3530 Micronutriments et composés phytochimiques
- NUT 3531 Lipides alimentaires
- NUT 3532 Protéines alimentaires
- NUT 3705 Introduction à la génomique nutritionnelle
- NUT 3721 Counseling en nutrition sportive
- NUT 3725 Sécurité alimentaire et nutrition d'urgence
- NUT 4530 Nutrition, comportement et santé mentale
- NUT 4541 Biophysiques des produits alimentaires
- NUT 4532 Alimentation, microbiote et santé intestinale
Notes
1 Vous devez vous limiter à un maximum de 48 crédits de niveau 1000.
2 Pour trouver un cours au choix, consultez l’horaire des cours.
3Consulter la liste des cours optionnels en nutrition (NUT), voir l’annuaire .
4NUT 2733 et BCH2733 ne peuvent être combinés pour l’obtention de crédits.
5Veuillez-vous inscrire au stage clinique dans les délais prescrits.
6 Pour en savoir plus sur les exigences supplémentaires de votre programme, communiquez avec une conseillère ou un conseiller en gestion des risques pour stages cliniques de la Faculté des sciences de la santé (faites défiler la page vers le bas).
7Les stages, soit NUT 4531, NUT 4535 et NUT 4633, peuvent se prolonger jusqu’au mois d’août.
- La note de passage pour tous les cours de NUT est de C+.
- Pour satisfaire aux exigences de votre programme d’études en quatre ans, il est important de respecter cette séquence de cours. Tout échec, abandon ou modification d’un cours faisant partie de cette séquence pourrait occasionner un retard dans votre cheminement scolaire.